ARMATA MARESALUL SI EV REII by Alex Mihai Stoenescu - PDF free download eBook

4.9 from 129 reviews

Asa cum ma asteptam, Armata, maresalul si evreii a fost intampinata cu ura, violenta de limbaj si acuze din partea...

Looking for armata maresalul reii pdf to download for free? Use our file search system, download the e-book for computer, smartphone or online reading.

Search & Download

Details of ARMATA MARESALUL SI EV REII

Exact title of the book
ARMATA MARESALUL SI EV REII
Book author
Alex Mihai Stoenescu
Book edition
Paperback
Published
by Editura Rao
File size (in PDF)
about 300 kB
ARMATA MARESALUL SI EV REII

Some brief overview of book

Asa cum ma asteptam, Armata, maresalul si evreii a fost intampinata cu ura, violenta de limbaj si acuze din partea extremistilor romani si evrei. Pe de o parte, unii nu-mi iertau infatisarea clara si coerenta a erorilor maresalului Antonescu, gravele sale deficiente de conducere, iar pe de alta parte, extremistii evrei ma atacau pentru demontarea profesionista a propagandei sovietice din care acesti extremisti se hranesc. Acuzat in acelasi timp de a fi agent Mosad si legionar, evreu si nationalist roman, mi-am dat seama foarte curand ca opera mea atinsese esenta lucrurilor, ca efortul meu de a ramane cat mai obiectiv lovise direct in hrana propagandistica a extremismului ambelor tabere.

Atat extremismul antisemit cat si extremismul antiromanesc sunt demontate piesa cu piesa in aceasta carte si probabil acesta este motivul principal pentru care Armata, maresalul si evreii ramane in picioare si dupa 12 ani de la prima editie. Editia de fata a volumului Armata, maresalul si evreii, care este o opera de cercetare profesionista, cu respectarea criteriilor metodologiei istorice, a criteriilor stiintifice privind interpretarea izvoarelor si cu obligatia de a prezenta informatia in mod obiectiv, reprezinta un sondaj dificil si riscant intr-unul dintre cele mai delicate subiecte ale istoriografiei romane. Pentru actualizarea textului la problematica contemporana am inclus in aceasta editie un capitol nou despre negationism si un capitol cu legislatia memoriala emisa intre timp in Romania.