Een verzonnen koninkrijk. Het verhaal van onze nationale mythe. by Flip van Doorn - PDF free download eBook

3.9 from 59 reviews

Het lijkt zo overzichtelijk. Nederland is een land, een natiestaat met grenspalen, een vlag, een volkslied, een koning en zelfs...

Looking for verzonnen koninkrijk verhaal onze pdf to download for free? Use our file search system, download the e-book for computer, smartphone or online reading.

Search & Download

Details of Een verzonnen koninkrijk. Het verhaal van onze nationale mythe.

Exact title of the book
Een verzonnen koninkrijk. Het verhaal van onze nationale mythe.
Book author
Flip van Doorn
Book edition
Paperback
Number of pages
304 pages
Language
Dutch
ISBN (ASIN)
9789400400245
Published
October 25th 2018 by Thomas Rap
File size (in PDF)
1216 kB
Een verzonnen koninkrijk. Het verhaal van onze nationale mythe.

Some brief overview of book

Het lijkt zo overzichtelijk. Nederland is een land, een natiestaat met grenspalen, een vlag, een volkslied, een koning en zelfs een nationale kleur. Maar hoe is dat land nou eigenlijk ontstaan?

Stammen Nederlanders af van dappere Bataven? Drukt de leer van Calvijn werkelijk zo'n zwaar stempel op ons dagelijks leven? En wat doet die leeuw in het Rijkswapen?

Flip van Doorn ging op ontdekkingsreis door Nederland. In Een verzonnen koninkrijk laat hij zien dat achter onze nationale mythe een ongekend divers land schuilgaat. De bodem is door rivieren aangevoerd vanuit het zuiden en door ijsmassa’s opgestuwd vanuit het noorden, de mensen kwamen van elders en onze taal is opgebouwd uit andere, oudere talen.

In een moerasdelta waar de grens tussen land en water nooit helemaal duidelijk is, schiepen bewoners hun eigen wereld. Een verzonnen koninkrijk is een verrassend en eigenzinnig boek over ons kleine land aan de Noordzee.