Onze strafpleiters by Margot Vanderstraeten - PDF free download eBook

4.7 from 92 reviews

Zeven jaar geleden, nog voor Canvas uitpakte met de reeks Strafpleiters, sprak Margot Vanderstraeten al met twaalf...

Looking for onze strafpleiters pdf to download for free? Use our file search system, download the e-book for computer, smartphone or online reading.

Search & Download

Details of Onze strafpleiters

Exact title of the book
Onze strafpleiters
Book author
Margot Vanderstraeten
Book edition
Paperback
Number of pages
288 pages
Language
Dutch
ISBN (ASIN)
9789089246851
Published
October 24th 2018 by Houtekiet
File size (in PDF)
1152 kB
Onze strafpleiters

Some brief overview of book

Zeven jaar geleden, nog voor Canvas uitpakte met de reeks Strafpleiters, sprak Margot Vanderstraeten al met twaalf vooraanstaande strafpleiters over hun vak, dat ook hun passie is. Hoe verdedigen ze een zware crimineel en waarom? Is waarheid belangrijk en bestaat waarheid wel?

Wat denken ze over levenslang en over de cel als straf en als voorbereiding op de maatschappij? Hoe staan ze tegenover de lokroep van de media? Hoezeer vlooien ze de FB-profielen van de juryleden van assisenzaken uit, en in hoeverre zetten ze die kennis in om de jury te bespelen?

Waarom denkt de buitenwereld dat ze haaien zijn? Hoe betaalbaar is justitie, en heeft het systeem wel een geweten als niet iedereen dezelfde verdediging kan betalen? Wat betekent het geweten voor iemand die beroepshalve de hele tijd met zijn voeten in de misdaad staat?

Wat betekent het om hun beroep in eer en geweten uit te voeren? Is het een eer om een terrorist die een moorddadige aanslag pleegde, te verdedigen? En is een topweek een week met een hoog aantal moorden?

Met meesters Jef Vermassen, Piet Van Eeckhaut, Nina Van Eeckhaut, Sven Mary, Walter Van Steenbrugge, Christine Mussche, Geert Jaspaert, Vic Van Aelst, Katrien Van der Straeten, Hans Rieder, Kris Luyckx, Adam Miskovic, Paul Quirynen, Marc Uyttendaele.