Sunce iza bedema by Dzin Sason - PDF free download eBook

4.6 from 641 reviews

Jos kao devojcica, Marjam je odlucila da se bori protiv represije koju je kao zena trpela u Avganistanu. Premda je odrasla u...

Looking for sunce bedema pdf to download for free? Use our file search system, download the e-book for computer, smartphone or online reading.

Search & Download

Details of Sunce iza bedema

Exact title of the book
Sunce iza bedema
Book author
Dzin Sason
Book edition
Paperback
Published
by Alnari
File size (in PDF)
about 300 kB
Sunce iza bedema

Some brief overview of book

Jos kao devojcica, Marjam je odlucila da se bori protiv represije koju je kao zena trpela u Avganistanu. Premda je odrasla u imucnoj porodici, Marjam je bila svedok strasne sudbine svoje majke, bake i tri tetke, i oduvek je zalila sto se nije rodila kao muskarac. Kao i mnogi mladi ljudi iz Kabula, bila je u soku kada su Rusi napali njenu zemlju.

Posle prkosne borbe, bila je prinudjena da pobegne iz Avganistana kako bi spasla goli zivot. Iako joj je novi zivot u Americi bio nadohvat ruke, njen otac imao je drugacije planove: ugovorio joj je brak s Avganistancem za kog ce se ispostaviti da je nasilan i plahovit. Zlostavljana i psihicki maltertirana, Marjam konacno pronalazi utehu u novorodjenom sinu.

Kada je probala da pobegne, muz joj je oteo sina i zabranio joj da ga vidja. Slusajuci potresne price o gradjanskom ratu i represiji u Avganistanu, Marjam ce provesti godine u potrazi za izgubljenim detetom. Smestena u razorenu zemlju, nova knjiga Dzin Sason, proslavljene autorke Princeze Sultane, donosi pricu o jednoj odlucnoj zeni koja je spremna na sve kako bi osvojila slobodu i bila jednaka sa muskarcima.