Ujian Tanpa Henti by Effi Aizat - PDF free download eBook

4.7 from 109 reviews

Wati, anak kelahiran Indonesia telah mengambil keputusan untuk pergi buat selamanya. Seorang daripada anaknya Fira tidak...

Looking for ujian tanpa henti pdf to download for free? Use our file search system, download the e-book for computer, smartphone or online reading.

Search & Download

Details of Ujian Tanpa Henti

Exact title of the book
Ujian Tanpa Henti
Book author
Effi Aizat
Book edition
Paperback
Language
Malay
ISBN (ASIN)
9789671514610
Published
2018 by Effira
File size (in PDF)
about 300 kB
Ujian Tanpa Henti

Some brief overview of book

Wati, anak kelahiran Indonesia telah mengambil keputusan untuk pergi buat selamanya. Seorang daripada anaknya Fira tidak sanggup mellhat ibunya sendirian. Fahrin meminta Fahmi untuk menunggu di restoran tersebut sampai dia kembali.

Oleh kerana Fahrin berlari mengejar Wati tanpa melihat kiri dan kanan. Fahrin dilanggar oleh sebuah motorsikal. Leher dan tangan Fahrin patah.

Fahrin tidak dapat sedarkan dirinya selama dua hari. Wati menangis sujud dan berdoa sepanjang malam supaya Allah memberikan kesembuhan buat Fahrin, kerana Wati masih sayangkan Fahrin. Walaupun Fahrin membuat kesilapan, dia juga layak menerima peluang sekali lagi.

Anak-anak Fahrin juga tidak mahu kehilangan seorang ayah. Apakah yang dilalui oleh Wati sampaikan Fahrin mengejar Wati? Apakah Kesilapan yang pernah Fahrin lakukan?

Siapakah Wati? Bagaimana pertemuan pertama Wati dan Fahrin. Ujian apakah yang Wati lalui sejak dia daripada kecil.

Adakah dia akan memberi sekali lagi peluang kepada Fahrin atas apa yang berlaku selepas Fahrin kembali sihat. Siapakah Fahmi yang diminta untuk tetap tinggal di restoran tersebut? Duhai Allah, sentiasalah mentarbiyah hati ini dengan tarbiyah cinta-Mu.

Maafkan aku andai hati ini terkadang tidak kuat mengharung, segala ujian-Mu, Ampuni aku andai pernah terkhilaf dalam mentafsir takdir-Mu. Pandanglah hambamu ini dengan belas kasih-Mu. Jangan pernah engkau tinggalkan hambamu ini keseorangan mengharungi keperitan dan terus melemahkan dalam kedukaan, melainkan engkau sentiasa ada disisiku.

Sesungguhnya, engkau maha pengasih lagi maha penyayang."