Wereldgeschiedenis van Vlaanderen by Marnix Beyen - PDF free download eBook

3.6 from 96 reviews

We staan nooit op onszelf. De zeer brede invalshoek in Wereldgeschiedenis van Vlaanderen toont hoe sterk invloeden van buitenaf...

Looking for wereldgeschiedenis vlaanderen pdf to download for free? Use our file search system, download the e-book for computer, smartphone or online reading.

Search & Download

Details of Wereldgeschiedenis van Vlaanderen

Exact title of the book
Wereldgeschiedenis van Vlaanderen
Book author
Marnix Beyen
Book edition
Hardcover
Number of pages
566 pages
Language
Dutch
ISBN (ASIN)
9789463103756
Published
2018 by Polis
File size (in PDF)
2264 kB
Wereldgeschiedenis van Vlaanderen

Some brief overview of book

We staan nooit op onszelf. De zeer brede invalshoek in Wereldgeschiedenis van Vlaanderen toont hoe sterk invloeden van buitenaf persoonlijke en collectieve ervaringen hebben bepaald. In ruim negentig hoofdstukken wordt die geschiedenis zo verhalend mogelijk benaderd en wordt het debat gevoed met nieuwe, kritische inzichten.

Wat betekent identiteit, natievorming, herkomst of geschiedenis vandaag? Wereldgeschiedenis van Vlaanderen schetst een divers en rijkgeschakeerd beeld. De gelaagdheid en meerstemmigheid van dit boek zijn het resultaat van de collectieve inspanning van een groep eminente historici, essayisten en schrijvers.

De auteurs herkauwen de grote feiten niet, maar gaan op zoek naar een andere, concretere benadering van geschiedenis. Wereldgeschiedenis van Vlaanderen laat zien hoe we in onze contreien zijn omgegaan met positieve en negatieve omstandigheden, met verandering in het algemeen. Onze geschiedenis heeft zich niet afgespeeld op een afgelegen eiland, integendeel.

Gedegen onderzoek, weinig bekende historische inzichten en vertelplezier maken van Wereldgeschiedenis van Vlaanderen een uniek, meeslepend en spraakmakend boek.