Wij zijn ons: Een kleine sociologie van grote denkers by Mark van Ostaijen - PDF free download eBook

3.7 from 229 reviews

Waarom dragen we geen zwarte kleding meer bij een uitvaart? Is voetbal een nieuwe religie? Waar komt de populariteit van...

Looking for zijn kleine sociologie grote pdf to download for free? Use our file search system, download the e-book for computer, smartphone or online reading.

Search & Download

Details of Wij zijn ons: Een kleine sociologie van grote denkers

Exact title of the book
Wij zijn ons: Een kleine sociologie van grote denkers
Book author
Mark van Ostaijen
Book edition
Paperback
Number of pages
159 pages
Language
Dutch
ISBN (ASIN)
9789460043970
Published
2018 by Vantilt
File size (in PDF)
636 kB
Wij zijn ons: Een kleine sociologie van grote denkers

Some brief overview of book

Waarom dragen we geen zwarte kleding meer bij een uitvaart? Is voetbal een nieuwe religie? Waar komt de populariteit van babyshowers en vrijgezellenfeesten vandaan?

Hoe moeten we terrorisme begrijpen? Waarom is de discussie over Zwarte Piet heilzaam? Waar komt de Boze Witte Nederlander ineens vandaan?

En waarom dienen we internet en smartphones te wantrouwen? In Wij zijn ons verzamelt bestuurssocioloog Mark van Ostaijen verschillende alledaagse thema’s en behandelt ze in het licht van klassiek sociologische inzichten. Met behulp van grote denkers maakt hij daarmee de wereld om ons heen verrassend inzichtelijk.

Aan de hand van onder anderen Max Weber, Norbert Elias, Pierre Bourdieu, Jane Jacobs en Johan Huizinga krijgen we meer vat op sociale verschijnselen als #MeToo, bitcoins, het Feyenoord Legioen en DENK. Wij zijn ons biedt hernieuwde kijkvensters op sociaal gedrag, noodzakelijk in tijden van polarisatie, segregatie en individualisering. Het boek zet zich af tegen recente (neuro)psychologische publicaties en laat zien dat wij meer zijn dan ons brein.

Wie wij zijn en wat we doen is niet zozeer neurologisch maar vooral een sociaal proces.